[General] Interview in Het Parool en New Scientist

Een vergroting van de foto hierboven: Het Parool.JPG.

Gisteren verscheen in de zaterdagkrant van Het Parool en op de website van New Scientist een interview met mijn promotiebegeleider Prof. Peter Grünwald en mij.

Heel veel dank, Fenna van der Grient, voor het mooie verhaal dat je hebt geschreven!

Het stuk gaat over ALL-IN meta-analyse; het sluitstuk van mijn promotieonderzoek. ALL-IN meta-analyse staat voor Anytime, Live and Leading INterim meta-analyse en is een statistische methode om tussentijds resultaten van gerandomiseerde studies te monitoren en samen te voegen. Hiermee kunnen we sneller beslissen of een nieuwe behandeling of vaccin werkt. Het wordt gemakkelijker voor studies om samen te werken als ze niet op voorhand samen zijn ontworpen. En hopelijk verdwijnen er daardoor minder niet afgeronde studies in een la.

Grootschalige toepassing van deze methodes kan er zelfs voor zorgen dat we beter tussentijds weten welke onderzoekslijnen extra geld nodig hebben om hun studies uit te breiden, en welke teleurstellen en beter kunnen stoppen.

Lees het stuk op de website New Scientist hier, het stuk op de website van Het Parool hier, en een foto van de gedrukte krant hier: Het Parool.JPG.

Mijn persoonlijke terugblik op het ALL-IN-META-BCG-CORONA dashboard dat we hebben gemaakt is te vinden in deze blogpost (in English).

Sun, 20 September